Eero Lintusaari

Kuva: Eero Lintusaari, Eero Lintusaaren kotialbumi 2017

 

Kuvaus

 

Pohjakoulutukseni ja työkokemukseni: 

” Lintusaari on koruntekijänä pitkälti itseoppinut, mikä osaltaan selittää vapauden irtautua perinteisestä. Oman tekeminen nojaamatta hyväksi todettuun, vaatii vahvuutta ja mielikuvitusta mutta myös riittävästi taitoja. Perusoppinsa käsillä tekemisessä Lintusaari sai 1980-luvulla Kuopion käsi- ja taideteollisen oppilaitoksen tekstiilipuolella, jossa oli mahdollisuus suorittaa erityiskursseja esimerkiksi nahkan ja jalometallien työstämisestä. Myöhemmin hän täydensi metallitaiteen oppejaan Taideteollisen korkeakoulun iltalinjalla, mutta taidot ovat karttuneet ennen muuta yrittämisen ja erehtymisen kautta.” 

Taidehistorioitsija, filosofian maisteri, Johanna Vakkari 

Mistä saat inspiraatiota?  

Mitkä ovat tärkeimpiä teemoja töissäsi? 

Elävän elämän seuraaminen, eri kulttuureissa paljon reissanneena, työskentely lastensuojelun- ja maahanmuuton parissa antavat kyllä tarpeeksi eväitä taiteelliseen ja yhteiskunnalliseen pohdiskeluun. Töihini liittyy usein yhteiskunnallinen-, kriittinen teema. 

Kaipaatko rauhaa vai vilinää, miten se näkyy arjessasi? 

Asun maalla, pääkaupunkiseudulla, Ruuhkan Reunalla. Rauhan vastapainona vilinää kyllä riittää, vaikka vuosittaisia Sirkusjuhlia pitämällä. 

Tällainen on työmatkani:  

Työmatkani on niinkin eksoottinen, kuin pihan poikki tarpominen. Työhuoneeni on hallittu kaaos 16m2, jossa viihdyn erinomaisesti.  

Mikä on sinulle paras aika työskennellä?   

Töitä teen määrittelemättömästi, joskin pyrkimys on pitää päivärytmi säännöllisenä. 

Milloin nautit työstäsi? 

Milloin et nauti työstäsi? 

Kinkkisten ratkaisujen ja pakkotahtisuuden edessä koen joskus, etten nauti työstäni. Onneksi Harvoin! Niukkaa talouspuolta olen pitänyt tasapainossa koko taiteellisen urani vaihtelevilla, ei-tyypillisillä pätkätöillä, ”mitä-vain-periaatteella” mm. työskentelemällä lastensuojelussa, vastaanottokeskuksissa, ala-asteilla, kursseilla, luennoilla…” Teen työtä saadakseni tehdä työtä” on ollut mottoni. 

Työhuoneeni kolme tärkeintä esinettä + perustelut: 

Porin-Matti -kamina, stereot, kynä&paperi sen enempää selittelemättä…