Mirja Marsch

Kuva: Mirja Marsch, Mirja Marschin kotialbumi 2017

Kuvaus

 

Pohjakoulutukseni ja työkokemukseni: 

Tekstiiliartenomi EVTEK Muotoiluinstituutti 2004 

Tekstiiliartesaani Vihdin käsi-ja taideteollisuusoppilaitos 2000

 

Mistä saat inspiraatiota?  

Saan inspiraatiota luonnosta, ympärilläni olevista ihmisistä, elokuvista. 

 

Mitkä ovat tärkeimpiä teemoja töissäsi?  

Ihmiset ja luonto ovat toistuvia teemoja teoksissani. 

 

Kaipaatko rauhaa vai vilinää, miten se näkyy arjessasi? 

Vapaapäivinäni leipätyöstäni olen mieluiten hiljaisissa paikoissa, joissa on mahdollisimman vähän ihmisiä, kuten omien töitteni parissa. Tämä johtuu paljolti leipätyöni luonteesta asiakaspalvelutehtävissä vilkkaassa tavaratalossa. Jos työskentelisin pelkästään taiteeni parissa, uskoisin kaipaavani välillä myös vipinää. 

 

Tällainen on työmatkani: 

Työpöytäni sijaitsee kotonani, joten aamulla herätessäni tallustelen muutaman metrin sängyltä työpöytäni ääreen. Leipätyöhöni joudun matkustamaan ruuhkaisessa lähijunassa Helsingin keskustaan, selaillen matkalla päivän lehtiä ym. muuta hömppää kännykästäni. 

 

Mikä on sinulle paras aika työskennellä? 

Olen iltavirkku, yleensä paras työskentelyvireeni alkaa neljän maissa iltapäivällä ja saatan tehdä hommia yhteen- kahteen asti yöllä jos mukaansatempaava työ on kesken. 

 

Milloin nautit työstäsi?  

Silloin kun työ tuntuu sujuvan kuin itsestään, kuuntelen hyvää musiikkia ja kaikki on jo etukäteen selkeästi mielessä. Myös sellaiset hetket ovat palkitsevia kun työskentelyssä tekee jonkin uuden oivalluksen. 

 

Milloin et nauti työstäsi? 

Joskus on päiviä jolloin tuntuu että kaikki mitä tekee menee pelkäksi sähläykseksi, mutta ei voi lopettaakaan työskentelyä.. koska kohta se saattaa onnistua. 

 

Työhuoneeni kolme tärkeintä esinettä + perustelut:  

Kynät. Tarvitsen useita kyniä ripoteltuna ympäriinsä. Vaikka minulla on varsinainen paikka missä niitä pidän, on saatavillani oltava heti kynä jos saan idean. Samoin olen yrittänyt laittaa kaikkiin laukkuihini valmiiksi kyniä, jotten huomaa olevani hädässä ilman sellaista kun sitä tarvitsen. Olen joskus joutunut raapustamaan meikkikynällä ja huulipunalla, joka ei ole kovinkaan kätevää. 

Paperia. Kuten kyniä, on sitä oltava aina saatavilla. 

Sakset. Leikkaan kangasta, paperia, lankoja ja muita materiaaleja. Omistan yli kymmenet sakset ja jokaiselle on oma tehtävänsä.