Tytti Lindström

Kuva: Tytti Lindström, Tytti Lindströmin kotialbumi 2017

 

Kuvaus

 

Pohjakoulutukseni  ja työkokemukseni: 

 Muotoilija AMK, Kuopion Muotoiluakatemia 2003 

 Kallaveden lukio, Kuopio 1999 

 

Mistä saat inspiraatiota?  

Maailmassa on aivan liikaa kiinnostavia ja innostavia asioita rajalliseen aikaan nähden. Yksi merkittävimmistä inspiraation lähteistä on luonto, niin ulkona kuin sisälläkin –  viherkasvit ovat valtaamassa vuosi vuodelta yhä isompaa osaa kodistani ja työhuoneestani. Inspiroidun yhtälailla urbaanista, rakennetusta ympäristöstä ja sen öisistä valoista, elektronisen musiikin sykkeestä. Olen aina tuntenut suurta viehätystä vastakohtiin. 

 

Mitkä ovat tärkeimpiä teemoja töissäsi? 

Koruilleni on luonteenomaista abstrakti muoto, monikäyttöisyys sekä korujen rakenteen keveys. Joskus leikittelen koruissani esittävän ja abstraktin rajapinnalla – pidän määrittelemättömyydestä, harmaista alueista. Intohimonani on rakentaa koruista kangasmaisen soljuvia ja niissä onkin usein roikkuvia osia, jotka heräävät eloon liikkeessä. Korujeni päämateriaali on hopea, jota yhdistän välillä myös muihin kiinnostaviin materiaaleihin, kuten keramiikkaan ja puuhun. 

 

Kaipaatko rauhaa vai vilinää, miten se näkyy arjessasi? 

Olen aika tyylipuhdas introvertti, joka nauttii omasta rauhasta sekä kotona että työhuoneella. Korujen tekemisen ohella muut työni edellyttävät sosiaalisuutta ja kompromisseja, joten yksin työskentely omalla työhuoneella sopii paremmin kuin hyvin. 

 

Tällainen on työmatkani: 

Suurimman osan vuodesta nappaan pyöräkellarista raskastekoisen pyöräni, jolla matkaan työhuoneelle 4 km mittaisen työmatkan ylläpitäen samalla kuntoani. Talvella kuljen bussilla. 

 

Mikä on sinulle paras aika työskennellä? 

Pidän päivänvalosta, vaikken aamuvirkku olekaan. Pyrin aloittamaan työt viimeistään klo 12, mutta tehokkain työskentelyaika alkaa iltapäivästä. 

 

Milloin nautit työstäsi? 

Nautin työhuoneella olosta erityisesti kesällä, kun valoa riittää pitkin päivää. Kun olen päivän aluksi onnistunut keittämään kupillisen todella hyvää kahvia, auringonvalo siivilöityy kauniisti avoimista ikkunoista sisään ja ulkoa kantautuu vanhalla tiiliseinällä leviävässä villiviinissä majailevien varpusperheen tsirp-ääniä. 

Milloin et nauti työstäsi? 

Viikkoni ovat usein hyvin sirpaleisia ja sinne tänne hajasijoitetut työhuonepäivät saavat yleensä vain vihaiseksi. Epäkiitollisimpia ovat ne hetket, kun huomaat taas kerran järjestäneesi silppuviikkoja, vaikka niin monta kertaa päätit tekeväsi ensi kerralla toisin. 

Työhuoneeni kolme tärkeintä esinettä + perustelut: 

Tärkein on ehdottomasti kaunis ja käteensopiva kahvimuki, sillä päivän ensimmäinen rutiinini on kahvin keittäminen. Tulevan päivän suunnittelu alkaa lähes poikkeuksetta istahtamalla pehmeälle sohvalle (joka on muuten se toiseksi tärkein esine) kahvista nautiskellen. Kolmas tärkeä esine on radio, joka äänillään luo riittävän illuusion sosiaalisuudesta työhuoneen omaan rauhaan.