Hanna Ryynänen

 

 

Kuvaus

 

Pohjakoulutukseni ja työkokemukseni:  

Kuvataiteilija AMK, Saimaan Ammattikorkeakoulu, pääaineena korutaide, 2016 

Lapinlahden kuvataidelukio, 2012 

 

Mistä saat inspiraatiota?  

 Inspiroidun päivän aikana tapaamistani ihmisistä, näkemistäni ja kuulemistani asioista ympärilläni sekä kirjoista joita luen. 

 

Mitkä ovat tärkeimpiä teemoja töissäsi? 

Minua kiinnostaa erityisesti ihmisen ja korun välinen suhde: millaisia vaikutuksia koru saa aikaan kantajassaan ja millaisia merkityksiä koruun omistajansa käsissä tallentuu. 

 

Kaipaatko rauhaa vai vilinää, miten se näkyy arjessasi? 

Pidän yksin työskentelystä ja tarvitsen keskittymisrauhan työhuoneellani. Aktiiviset harrastukset ja ystävien tapaaminen iltaisin tasapainottavat arkeani enkä aivan erakoidu. 

 

Tällainen on työmatkani: 

Työhuoneeni sijaitsee kivenheiton päässä kotoani. Tila on minulle uusi, enkä ole kerennyt pistäytyä siellä kuin pari kertaa viemässä huonekaluja. Tällä hetkellä työmatkani kulkee halki tietyömaan, mutkitellen kadun puolelta toiselle aina puisesta portista kerrostalon sisäpihalle. 

 

Mikä on sinulle paras aika työskennellä? 

Työskentelen yleensä päivittäin alkaen aamusta. Päivien pituus vaihtelee inspiraation, työkiireiden ja iltaharrastusten mukaan. 

 

Milloin nautit työstäsi? 

 

On hienoa nähdä projektin etenevän ideavaiheesta luonnosteluun ja toteutukseen ja lopulta valmistuvan. Erityisen mukavia ovat hetket, jolloin löytyy ratkaisu pitkään työn alla olleeseen ongelmaan. 

 

Milloin et nauti työstäsi? 

Kaikkein pahinta on asioiden tekeminen kiireessä. Jokaisessa projektissa vastaan tulee hetkittäin myös epäuskon hetkiä jolloin mikään ei tunnu onnistuvan. 

 

Työhuoneeni kolme tärkeintä esinettä + perustelut: 

Työhuoneeni on juuri laitettu alulle – tässä remonttivaiheessa tärkeimmiksi tekijöiksi ovat yllättäen osoittautuneet hyvät ystävät, pölynimuri sekä vanha radio.