Koulutuskuntayhtymä OSAO

 

Taideteollisuusalan perustutkinto, jalometallialan osaamisala, artesaani

Taideteollisuusalan ammattitutkinto, kultaseppä

 

Koulutuskuntayhtymä OSAO

Kaukovainion yksikkö, tekniikka, jalometalliala

Kotkantie 2 A

90250 Oulu

www.osao.fi

 

Koulutuskuntayhtymä OSAO on Suomen johtava ammattiosaajien koulutusyhteisö. Oppilaitoksessa on ammatillisen koulutuksen kaikki alat ja koko elinkaari – kaikille ikäryhmille. OSAOlla on kaikkiaan 8500 eri alojen opiskelijaa sekä henkilökuntaa 840. Koulutuskuntayhtymä OSAO on tarjonnut vuodesta 2009 alkaen jalometallialan koulutusta Oulussa. OSAOlla voi opiskella jalometallialan artesaaniksi taideteollisuusalan perustutkinnossa sekä kultasepäksi taideteollisuusalan ammattitutkinnossa. Taideteollisuusalan ammattitutkinnon (kultaseppä) opetus alkoi vuonna 2019. Koulutustarjontaan kuuluvat myös alan ammattilaisille tarkoitetut erikoistekniikkakurssit. 

Kultasepän perustyömenetelmien lisäksi oppilaitoksessa opiskellaan muita alan valmistusmenetelmiä kuten kivenistutusta, vahavalua, prässäystä, korukivien hiontaa, emalointia, kaiverrusta sekä Anticlastic Raisingia. Tärkeänä osana opetusta ovat tietokoneavusteinen suunnittelu ja valmistus. Opetuksessa perehdytään korujen 3D-tulostamiseen, CNC-jyrsintään sekä laser- ja vesileikkaukseen. 3D-mallinnuksessa käytetään Rhinocerosta sekä kultasepänalalle tarkoitettuja suunnitteluohjelmia MatrixGoldia, RhinoGoldia ja 2Shapesia. Opetuksen sisältöihin kuuluvat myös markkinointi, brändin rakentaminen sekä yrittäjyys. 

Koulutuskuntayhtymä OSAO haluaa tarjota jalometallialan opiskelijoille monipuolisen sekä nykyaikaisen oppimisympäristön – kultasepänalan perinteitä arvostaen. 

Asiasanat

artesaani, artikkelit, jalometallin ala, koulutus, kultasepän koulutus, kultasepänala, taideteollisuusala