Lähde: Korutaideyhdistys

Korutaideyhdistys ry

Asiasanat

korumuotoilu, korutaide, korutaideyhdisys, tekijät ja työhuoneet

Korutaideyhdistys ry on perustettu Lappeenrannassa vuonna 2005. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja tehdä tunnetuksi nykykorua niin taiteena kuin muotoilunakin Suomessa sekä lisätä suomalaisen nykykorun tunnettuutta ulkomailla. Korutaideyhdistys ry toimii valtakunnallisesti ja sen jäseneksi voivat hakea kaikki alan toimijat sekä alasta kiinnostuneet. Tällä hetkellä jäseniä on noin 120 eri puolilta Suomea. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää resurssien puitteissa kokouksia, esitelmä- ja keskustelutilaisuuksia, opintomatkoja sekä harjoittaa tiedotus-, koulutus-, kilpailu-, näyttely- ja julkaisutoimintaa. Yhdistys voi myös myöntää stipendejä ja palkintoja.

Korutaideyhdistyksen yksi suurimmista projekteista on aloitettu vuonna 2015 ottamalla vetovastuu KORU-näyttelykonseptista. KORU-tapahtuma käsittää perinteisesti kansainvälisen korutaiteen jurytetyn näyttelyn, työpajat sekä seminaarin. Triennaalina järjestettävä tapahtuma oli vuonna 2021 järjestyksessään seitsemäs.

Korutaideyhdistyksellä on galleriatila Taidekeskus Itä Lappeenrannassa, jota Korutaideyhdistys ylläpitää yhteistyössä Etelä-Karjalan taiteilijaseuran kanssa. Taidekeskuksen näyttelyohjelmassa korutaiteella on erityinen sija. Korutaideyhdistys esittelee jäsentensä teoksia myös vuosittain myyntinäyttelyssä Helsingin Kaapelitehtaalla samanaikaisesti Taidemaalariliiton ja Ornamon teosmyyntien kanssa. 10 päivän tapahtuma tavoittaa suuren yleisön ja tästä keväisestä tapahtumasta on tekeytynyt perinne.

Korutaideyhdistys ry on kerännyt korutaiteen Kokoelmaa vuodesta 2008 lähtien. Kokoelman perusta on muodostunut jäsenten lahjoituksista, mutta sitä kartutetaan myös teosostoin. Korutaiteeseen tutustumisen avuksi yhdistys on myös julkaissut Korutaideoppaan. Suomen-, ruotsin-, ja englanninkielinen opas on kenen tahansa käytettävissä, ja sen digitaalisen version voi ladata yhdistyksen nettisivuilta veloituksetta. Osoituksena tinkimättömästä työstä korutaiteen alan esiintuomisessa ja kansainvälistymisessä Korutaideyhdistykselle myönnettiin Muotoilun Valtionpalkinto vuonna 2019.

Lisätietoja:

www.korutaideyhdistys.fi

www.koru7.fi

www.taidekeskus-ita.fi