Kelloseppäkoulun tutkintoon tähtäävä koulutus

Kelloseppäkoulu

Vanha maantie 11 

02650 Espoo

www.kelloseppakoulu.fi

 

 

Kelloseppäkoulu on Suomessa ainoa oppilaitos, josta valmistuu kelloseppiä ja mikromekaanikkoja. Tähän mennessä valmistuneita kelloseppiä on yli tuhat ja mikromekaanikkoja 250.

  • Taideteollisuusalan perustutkinto, kello- ja mikromekaniikan osaamisala, kelloseppä

Kelloseppä on kelloalan huippuammattilainen, joka pystyy korjaamaan eri tyyppisiä kelloja sekä valmistamaan niihin sadasosamillimetrin tarkkoja osia myös käsityönä, perinteisin menetelmin ja työkaluin.

Kellosepäksi valmistunut on pätevä kellojen korjaus- ja myyntitehtäviin vähittäis- tai tukkukaupan palveluksessa tai itsenäisenä yrittäjänä. Monet valmistuneet sijoittuvat kuitenkin myös tarkkuustyön taitoja edellyttävien rinnakkaisalojen palvelukseen

  • Taideteollisuusalan perustutkinto, kello- ja mikromekaniikan osaamisala, mikromekaanikko

Mikromekaanikko on tarkkuuskäsityön taitaja, jonka ammattitaito perustuu mekaniikan ja elektroniikan tuntemukseen. Hän kykenee valmistamaan prototyyppejä sekä pieniä sarjoja yritysten tuotekehitystehtävissä.

Kelloseppäkoulusta valmistuneita mikromekaanikkoja toimii mitä erilaisimmilla aloilla. Mm. konepajat, innovatiiviset pienteollisuusyritykset, optisen alan yritykset, instrumenttiteknologian ja lääketieteellisten alojen yritykset sekä suomalaiset ja kansainväliset tutkimuslaitokset ovat työllistäneet heitä. 

Opiskelupaikkaa haetaan suoraan ja pääsykokeiden perusteella valitaan vuosittain 15 kelloseppä- ja 15 mikromekaanikko-opiskelijaa. Opinnot on jaksotettu kolmelle vuodelle.

Asiasanat

artikkelit, kelloseppä, kelloseppäkoulu, koulutus