Kuva: Inni Pärnänen, Inni Pärnäsen kotialbumi 2017

 

Inni Pärnänen

Asiasanat

korumuotoilija, korumuotoilu, taiteilijat

Pohjakoulutukseni ja työkokemukseni

Taiteen Maisteri, Taideteollinen Korkeakoulu, 1998

Kultaseppä, Lahden Muotoiluinstituutti, 1995

Ylioppilas, Helsingin ranskalais-suomalainen koulu, 1990

 

Mistä saat inspiraatiota? 

Materiaalit.

Tekniikat.

Usein innostun, jos huomaan materiaalissa tai tekniikassa, jotain yllättävää. Sattumalla on suuri merkitys työskentelyssäni ja työn tekeminen inspiroi minua kokeilemaan.

 

Mitkä ovat tärkeimpiä teemoja töissäsi?

Minua kiehtoo nivoutuminen, pinoutuminen ja rakenteet joita yhdistämällä muodostuu esim. erilaisia pintoja. Työstän peruskappaletta, joka itsessään on kiinnostava ja samalla yhdistettävissä suurempaan kokonaisuuten. Käytän mielelläni luonnonmateriaaleja ja erityisesti minua kiinnostaa mitä tapahtuu, kun työn mittakaava tai materiaali muuttuu. Toimiiko esimerkiksi sama rakenne sentin tai metrin kokoisena? Viimeaikoina on työhöni tullut yhä enemmän mukaan myös uudet tekniikat ja niiden yhdistäminen perinteisiin käsityömenetelmiin on kiinnostavaa.

 

Kaipaatko rauhaa vai vilinää, miten se näkyy arjessasi?

Työskentelen mielelläni yksin. Minulla on kaksi työhuonetta, joista toinen soveltuu korujen valmistamiseen ja toinen on isompien teosten toteuttamista varten tai sellaisia työvaiheita varten, jotka eivät vaadi erityisiä työkaluja.

 

Tällainen on työmatkani:

Työskentelen paljon myös kotona, joten usein aamuni alkaa ja iltani päättyy tietokoneella. Käytän paljon aikaa keskeneräisten töiden katseluun. Tämä avaa minulle työtä eteenpäin.

 

Mikä on sinulle paras aika työskennellä?

Aamupäivät ovat nykyisin parempia, kuin illat. Tosin työni ajoittuu koko päivälle ja liian usein myös iltaan.

 

Milloin nautit työstäsi?

Mieluusti työskentelen useamman projektin kanssa samanaikaisesti. Hyvä flow syntyy työn myötä ja oivallus tekemisen kautta.

 

Milloin et nauti työstäsi?

Silloin, kun aikataulut venyvät minusta riippumattomasta syystä.

 

Työhuoneeni kolme tärkeintä esinettä + perustelut:

Maisema, kaunis kahvikuppi ja työpöytä, jonka tulee olla siisti työn alkaessa. Maisemaa katsellessa ajatus lepää, kauniilla esineellä on enemmän arvoa, kuin vain käyttöarvo ja puhtaalta pöydältä on hyvä aloittaa.