Ikaalisten käsi- ja taideteollisuus- oppilaitos, Sasky

Käsi- ja taideteollisuusalan, tuotteen suunnittelun ja valmistuksen osaamisala, korusuunnittelu- ja valmistus, artesaani

 

Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos, Sasky

Eino Salmelaisen katu 20, 39500 Ikaalinen

www.sasky.fi

 

 

Korusuunnittelun opinnoissa perehdytään monipuolisesti korujen suunnitteluun ja valmistukseen. Keskeisenä materiaalina korunvalmistuksessa käytetään lasia monissa eri muodossa esim: kuparifolio-, hiekkapuhallus-, lasinsulatus-, lasimaalaus-, ja lasinpuhallusteknikoiden mahdollisuuksia.

Opintojen aikana tulevat tutuksi eri lasintyöstötekniikat. Lampputekniikkaan keskitytään usean opintoviikon ajan mm. lasihelmien ja -korujen valmistuksessa

Lasin lisäksi opitaan monipuolisesti eri materiaalien käyttöä korujen valmistuksessa. Koruja suunnitellaan ja valmistetaan yksilöllisiksi uniikkituotteiksi sekä sarjavalmisteisiksi tuotteiksi. Koko koulutuksen ajan huomioidaan kaikkia niitä tekijöitä, jotka muodostavat tuotteista laadukkaan myyntituotekokonaisuuden. Lisäksi opitaan käyttämään ja hyödyntämään tietotekniikkaa ammattitoiminnassa.

Korusuunnittelun artesaani voi työskennellä omassa studiossaan tai korunvalmistuskurssien ohjaajana eri kouluissa, kurssikeskuksissa, opistoissa ja nuorisotaloissa. Opiskelija saa valmiudet yrittäjänä toimimiseen ja hyvän pohjan mahdollisille jatko-opinnoilleen.

Asiasanat

artesaani, artikkelit, käsi- ja taideopinnot, korusuunnittelu, kultasepänala, taideteollisuus