Axxell utbildning AB

Taideteollisuusala, jalometallialan osaamisala, kultaseppä-artesaani

Taideteollisuusala, jalometallialan ammattitutkinto, kultaseppä

 

Axxell, Överby, Kultasepänala

Pehtorinkuja 3, 02940 Espoo

www.axxell.fi 

 

 

Koulumme on sitten viime selvityksen muuttanut. Tällä hetkellä koulumme sijaitsee Espoossa. Meillä suoritetaan Taideteollisuusalan perustutkintoa jalometallin osaamisala ja suuntautuminen kultasepänala. Syksystä 2020 meillä voi myös suorittaa taideteollisuusalan ammattitutkinto tutkintonimikkeellä Kultaseppä.

Perustutkinnossa on aikuisopiskelijoita, jotka opiskelevat monimuotoisesti. Opinnot kestävät noin 2 vuotta, lähiopetusta on kahtena iltana viikossa ja yksi viikonloppu kuukaudessa. Painotamme koulutuksessa kultasepänalan käsityön perustekniikoiden hallintaa koska jos hallitsee ne kunnolla, niin pystyy, ominkin päin oppimaan tämän päivän tietoyhteiskunnassa yllättävän haasteellisiakin ammatillisia asioita. Tietenkään tietoteknologiaa, sarjavalmistusta ja asiakkaita unohtamatta. Tuotesuunnittelun perusteiden käyttö sekä oikean asiakkaan kohtaaminen on mielestämme yksi tärkeimmistä asioista koska useimmat kultasepät työskentelevät pienissä pajoissa ja valmistavat tuotteita suoraan asiakkaalle.

Kultasepän ammattitutkinnossa opiskellaan paljon etänä käyttäen hyväksi digitaalisuutta. Jokaisella opiskelijalla on työpaikka tai oma työpaja, jossa voi suorittaa käytännön työtehtäviä. Ammattitutkinnossa olemme valinneet koululla tarjottaviin valinnaisiin tutkinnonosiin Tuotteen suunnittelun ja Tuotteiden markkinointi ja kaupallistaminen. Teemme yhteistyötä työelämän edustajien kanssa, jotka ohjaavat ja opettavat opiskelijoita.

 

Asiasanat

artesaani, artikkelit, Axxell, koulutus, kultasepänala, taideteollisuus