Anna Rikkinen

Kuva: Anna Rikkinen, Anna Rikkisen kotialbumi 2017

 

Kuvaus

 

Pohjakoulutukseni ja työkokemukseni: 

Bachelor of Design, 2004 

Kivi- ja korumuotoilun Artenomi, 2002 

 

Mistä saat inspiraatiota? 

Afrikkalaiset asut, 1600-1700 luvun muotokuvamaalaukset, haute couture, arkkitehtuuri ja tilat sekä ornamentiikka kaikissa muodoissaan. Puutarhat sekä taiteilijat kuten Isaac Julien, Kara Walker, Louise Bourgeoise, Jean-Etienne Liotard, Yinka Shonibare ja Susanne Gottberg. 

 

Mitkä ovat tärkeimpiä teemoja töissäsi? 

Teoksissani tutkin ornamentiikkaa, koristautumisen vaikutusta kehoon ja kauneuden määrittelyä historiassa ja nykypäivänä. Teokseni rakentuvat vaihtelevin tekniikoin toteutetuista installaatioista kannettaviin pienoisveistoksiin. Käytän teoksissani useita eri materiaaleja. Veistoksellisessa muotokielessä on viitteitä barokkiin.  Teokset esittelevät kauneuden ilmenemismuotoja, hämärtäen kehon ja korun välistä rajaa. Keskeistä teoksissa on kehollinen kokemus. Koruteos voi muuttaa kehon tuntoja ja myös ympäröivää tilaa. 

 

Kaipaatko rauhaa vai vilinää, miten se näkyy arjessasi? 

Koen oman rauhan erittäin tärkeäksi arjessani. Työskentelyn etenemiseksi kaipaan esteettistä visuaalista materiaalia, erityisesti mieleni lepää historian kerrostumia huokuvissa ympäristöissä. 

 

Tällainen on työmatkani: 

Yritän häivyttää työmatkan mielestäni, sillä se ei tarjoa minulle kovinkaan usein visuaalisesti kiinnostavaa materiaalia. 

 

Mikä on sinulle paras aika työskennellä? 

Aamupäivisin. 

 

Milloin nautit työstäsi? 

Kun saan tehdä työtä kiireettömästi. 

 

Työhuoneeni kolme tärkeintä esinettä + perustelut: 

Iso työpöytä, materiaalivarastot ja kuvamateriaalit / (taide)kirjat. Tarvitsen pöytä- ja seinätilaa, jotta voin levittää materiaaleja, kuvia ja kirjoja näkyville luonnostelua varten.