Jälleen on yksi lukuvuosi saatu onnellisesti päätökseen Kelloseppäkoulussa. Kolmivuotisen koulun jätti kesän korvalla taakseen 10 kelloseppää ja 7 mikromekaanikkoa, joista osa kuitenkin palaa syksyllä jatkamaan opintojaan vielä yhdellä vuodella ja saa näin taskuunsa molemmat ammattitutkinnot.

Tänä vuonna päättötöinä valmistuneista kelloista järjestetään näyttely yhteistyössä Suomen Kellomuseon kanssa. Kellot ovat esillä museon näyttelytiloissa WeeGeellä 11.6. alkaen heinäkuun loppuun saakka.

Kelloseppälinjan opiskelijoiden päättötyönä oli taskukelloon tehtävä spiraali ja siltojen viimeistely. Kellojen kuoret tilattiin ranskalaiselta kuorivalmistajalta  ja pitkän tauon jälkeen tauluihin tehtiin myös  ”Kelloseppäkoulu, Espoo” -painatus. Tänä vuonna osa opiskelijoista yhdisti myös jalometalli-kurssin päättötyöhön valmistamalla kultaiset osoittimet kelloon.

Mikromekaanikkolinjan opiskelijat suunnittelivat ja valmistivat ”Tarkkuustuote” -opintokokonaisuuden aikana  kellon kuoret.  Opiskelijat voivat valita materiaalit ja mallit itsenäisesti. Materiaalit vaihtelivat ruostumattomasta teräksestä pinnoitettuun alumiiniin. Tuloksena oli tänäkin vuonna laaja kirjo erilaisia ratkaisuja niin teknisesti kuin muotoilullisestikin. Osa opiskelijoista valmisti myös kellotaulut itse.

Nyt esillä olevat päättötyöt ovat uniikkeja ne on valmistettu suurella huolellisuudella. Kellot ovat persoonallisia ja niiden tekijät voivat tulevaisuudessa ylpeänä kantaa mukanaan itse valmistamaansa ajannäyttäjää.

Suomen Kellomuseo
Näyttelykeskus WeeGee
Ahertajantie 5, 02100 Espoo (Tapiola)

Lisätietoja ja kuvapyynnöt:

Suomen Kellomuseo, puh. 09-8163 0520, 09-8163 0521