Kellomuseon yleisölle avoimet opastukset,  työpajat ja ajankohtaiset tapahtumat 

   

AIKA PÄIVÄ K.H.RENLUNDIN MUSEON ROOSIN TALOSSA

Sunnuntaina 30.10.2016 klo 11.00–16.00

 

Tiedote 20.10.2016 – Vapaa julkaistavaksi heti

     

    Suomessa siirretään kellot jälleen normaaliaikaan sunnuntaina 30.10.2016. Espoossa sijaitsevassa Suomen Kellomuseossa on perinteisesti vietetty Aika Päivää muistuttamaan talviajan alkamisesta ja kesäajan päättymisestä.

    K. H. Renlundin museo ja Suomen Kellomuseo järjestävät tämän syksyn Aika Päivä tapahtuman yhteistyössä K. H. Renlundin museossa (Roosin talo, Pitkänsillankatu 39, Kokkola) sunnuntaina 30.10.2016 klo 11.00–16.00. Yleisöllä on mahdollisuus tuoda omia vanhoja kellojaan museoon arvioitaviksi. Kelloarviointeja tekevät Suomen Kellomuseon kellohistorian asiantuntija Veikko Ahoniemi sekä kello-ja kultaseppä Jan Roos. He kertovat kellojen historiasta ja antavat tietoja niiden iästä, materiaaleista sekä valmistajasta. Suuremmista kelloista voi ottaa mukaan valokuvan. Hinta-arvioita kelloista ei kuitenkaan anneta. Tapahtumaan on vapaa pääsy ja kelloarvioinnit ovat maksuttomia.

Tervetuloa!

Lisätietoja tapahtumasta:

K.H. Renlundin museon edustaja, näyttelyamanuenssi Susanne Svenfors-Furu, p. 044 7809 052, email: susanne.svenfors-furu@kokkola.fi, museoemäntä Monica Witting-Kangasniemi, monica.witting-kangasniemi@kokkola.fi, p. 044 7809 477.

Museonjohtaja Mikko Kero, Suomen Kellomuseo p. 09-81630521, email: mikko.kero@kellomuseo.fi

 
japan

Made in Japan 10.05.2016 - 09.04.2017

Kvartsikideteknologia kelloissa mullisti maailman hetkessä.

40 vuotta sitten keksintö lähti valtaamaan maailmaa Japanista käsin. Osoittimet vaihtuivat digitaalisiksi numeroiksi ja koneistot elektronisiksi komponenteiksi. Japanilaiset kellovalmistajat löysivät otollisen markkina-alueen Euroopan reunalta, Suomesta. Kellojen markkinoinnissa alkoi myös uusi aikakausi, kun rohkeat tv-mainokset iskostuivat ihmisten mieleen. Japanilaisten kellojen tarina Suomessa on vaikuttava. Kuinka moni on kertonut kellonsa olevan merkkiä ”Quartz”?

Näyttely lähestyy aihetta koko kansan tuntemien ja harvinaisempien kellomallien, kellotekniikan kehityksen ja kirjavan mainonnan kautta.

Tervetuloa muuttamaan aikakäsitystäsi Suomen Kellomuseoon!


         AJAN PAJA

Kellomuseon uusi tila, jossa voit pysähtyä hetkeksi ajan kanssa. Paja tarjoaa erilaista toiminnallista tekemistä museon teemanäyttelyiden ja tapahtumien puitteissa.

Tällä hetkellä Ajan Pajassa on tarjolla aina museon aukioloaikoina lapsille lukemista ja pelejä. Voit kuunnella kuinka käkikello kukkuu ja harjoitella kellonaikoja! Tervetuloa!

ajan paja
  ajan paja

ajan paja


Kellomuseon syksyn ilmaiset yleisöopastukset ovat alkaneet!

Lauantaisin klo 13.00 HETKESSÄ -miniopastus (15min.)
Sunnuntaisin klo 14.30 HETKESSÄ -miniopastus (15min.) 
Opastusksen aiheet vaihtelevat viikoittain oppaan poimintojen mukaan. TERVETULOA!

opastukset
Katso myös
WeeGeen tapahtumakalenterista,
mitä näyttelykeskus WeeGeen muissa museoissa tapahtuu!


WeeGee


Muutokset mahdollisia!